Visma Opic köper Kommuninfo

Som ett led i satsningen på heltäckande lösningar för inköp och upphandling har Visma köpt Kommuninfo i Sverige AB. Tillsammans med Visma Opic, som förvärvades tidigare under året, skapas ett brett tjänsteutbud för företag som vill göra affärer med offentlig sektor.

Pressmeddelande

– Förvärvet av Kommuninfo skapar nya möjligheter för våra kunder. Det är en naturlig del av vår produktutveckling att koppla prospekterings- och marknadsföringstjänster till våra befintliga informationstjänster säger Daniel de Sousa, vd för Visma Opic och tillägger:

– Vår mission är att underlätta affärer mellan offentlig sektor och företag, det känns särskilt kul att vi med Kommuninfos tjänster kan skapa fler smarta lösningar för en väl fungerande offentlig upphandling.

Kommuninfo erbjuder flera informationstjänster, i huvudsak utgörs kunderna av företag som gör affärer med offentlig sektor. I produktportföljen finns bland annat Sveriges största databas över beslutsfattare i offentlig sektor, en tjänst som har sitt ursprung i den tryckta katalogen Kommunernas Kalender som grundades redan 1971.

Kommuninfo omsätter cirka 15 miljoner kronor. Verksamheten sysselsätter ett 15-tal personer och kontoret finns i Umeå.

– Tillsammans med Visma får Kommuninfo bättre förutsättningar för att förverkliga sin framtidsstrategi, samtidigt som det också skapar nya utvecklingsmöjligheter för både medarbetare och kunder, säger Kommuninfos vd, Bo Åhrlin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *