21 kommun­hus tävlar i energi­effektivisering

Kommunhus i Västra Götaland tävlar i att minska elanvändning i sina respektive kommunhus. Tre av kommunerna har som mål att spara hela 20 procent av sin elförbrukning.

På uppdrag av Länsstyrelsen genomför Hållbar utveckling Väst en tävling för kommuner i Västra Götalands län som vill minska sin elanvändning. Tävlingen pågår under hösten 2011 och våren 2012. Huvudmomentet i tävlingen är att de deltagande kommuner tävlar i att spara el i kommunhuset och en del i tävlingen är också att genomföra informationsåtgärder riktade till övriga medborgare om det specifika projektet.

Kommunerna installerar en energidisplay som i realtid visar hur mycket el som används i kommunhuset. Displayen placeras på ett ställe där anställda och besökare i kommunhuset kan följa förbrukningen.

Varje månad publiceras resultatet på Hållbar utveckling Väst hemsida under fliken projekt ”Energismarta kommunhus” där man kommer att kunna se hur mycket respektive kommunhus har sparat.

Kommunerna tävlar i fyra olika kategorier, till exempel största totala el-besparing i antal kilowattimmar eller mest innovativa åtgärd.

Deltagande kommuner

Bollebygd
Borås
Dals-Ed
Färgelanda
Götene
Herrljunga
Härryda
Kungsbacka
Lidköping
Mark
Mellerud
Munkedal
Mölndal
Strömstad
Svenljunga
Tanum
Tranemo
Trollhättan
Uddevalla
Ulricehamn
Åmål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *