700 nya laddplatser för elbilar

När fler köper elbilar ökar behovet av att kunna ladda bilen på arbetsplatsen. Nu tillkommer 700 nya laddstationer sedan ett privat fastighetsbolag tecknat avtal med en svensk elgigant.
 Det rapporterar Fastighetstidningen i sitt nyhetsbrev. Det är Diös som äger och förvaltar 339 fastigheter i främst norra Sverige som tecknat avtal med Vattenfall InCharge om installation av cirka 700 laddplatser för elbilar. Avtalet gäller Diös tio ”prioriterade tillväxtstäder”, bland annat Falun, Åre och Gävle.
Från och med i höst kommer installationer att påbörjas på lättillgängliga platser och fortsätta under en period av tre år. Satsningen är del av Diös hållbarhetsplaner och strategi kring stadsutveckling.

”Bra investering”
Diös anser att laddplatser är en bra investering som ökar fastighetsvärdet och bidrar till en bättre miljö. Ulrika Ritzén Kristensson, inköpare på Diös, tror att med det så kallade bonus malus-systemet (bonus till fordon med låga utsläpp av koldioxid) så kommer fler att köpa el- eller hybridbilar. Om då möjligheten finns att ladda bilen på sin arbetsplats så höjer det värdet på fastigheten.
Och Diös hållbarhetschef, Kristina Grahn Persson, förklarar att möjligheten att bidra till fler möjligheter för laddning av elbilar är en del av en strategi för hållbar stadsutveckling.
– Våra beteenden förändras och utvecklingen av elbilar går snabbt, vilket lett till att efterfrågan på laddstationer ökat snabbt, både bland hyresgäster och medarbetare, säger hon till Fastighetstidningen.

Servicebilar byts ut
De av Diös hyresgäster som vill använda en laddplats kan teckna ett tilläggsavtal gällande sin p-plats. Företaget planerar även att från och med i höst byta ut sin flotta av servicebilar till enbart elbilar. Det handlar om sammanlagt 40 fordon.
Bilden: Laddstation för elbil. Foto: Vattenfall InCharge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.