Affärssystemleverantör rapporterar rekordresultat

Affärssystemleverantören Unit4 redovisar starka finansiella resultat för första kvartalet av sitt räkenskapsår. Något som bland annat beror på en stark tillväxt på företagets nordiska marknader samt en ökad försäljning av företagets molntjänster.

Efter förra årets utnämning av Mike Ettling till CEO har Unit4 genomgått en betydande resa, meddelas i ett pressmeddelande. Nu rapporterar man starka finansiella resultat för det första kvartalet i sitt senaste räkenskapsår.

Mike Ettling.

Unit4 säkrade flera viktiga kontrakt i Norden, bland annat med FMV-Försvarets Materielverk, Posten Norge, Alvesta kommun samt fastighetsutvecklaren Titania för att nämna några. Sammanlagt över hela världen började över 100 kunder framgångsrikt att använda lösningar från Unit4.

Försäljningen av molntjänster ökade med 87 procent på årsbasis under jan-mars och man såg en tillväxt på 55 procent sett till den totala andelen, dessutom ökade Intäkterna från molnbaserade abonnemang med 14 procent 2020 jämfört med samma period 2019.

– Förra året var en milstolpe för oss. Vi förnyade vårt ledarskap, satsade ännu mer på våra anställda, uppdaterade vårt varumärke och fokuserade på hur vi kunde påskynda vår övergång till molnet. Den nuvarande krisen har visat vår förmåga att anpassa oss och vi är fast beslutna att upprätthålla detta genom att fortsatt erbjuda stöd och vägledning till våra kunder på distans, säger Mike Ettling, CEO på Unit4.

Om Unit4 Sverige:
Unit4 arbetar för människor. Företaget har specialiserat sig inom mjukvara för tjänsteorganisationer sedan tidiga 1980-talet. Idag bygger man enligt egen utsago ”världens smartaste affärssystem”. Företagets teknik är central för de företag man tjänar – ”den förbättrar effektiviteten och produktiviteten” och gör det möjligt för människor att prioritera bland arbetsuppgifterna.

Med hjälp av AI, maskininlärning och den senaste digitala tekniken kan Unit4:s kunder ”få ut mer av sin affärskritiska data än någonsin tidigare.” Bolagets affärssystem och branschinriktade lösningar ger organisationer värde snabbt, inklusive bland annat tjänsteföretag, sektorn för högre utbildning och forskning, offentlig sektor samt ideella organisationer, heter det i pressmeddelandet till Offentliga Affärer.

För mer information besök Unit4:s webbsida, följ oss på LinkedIn, eller på Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *