Antalet solceller fortsätter öka

Över 10 000 nätanslutna solcellsanläggningar installerades i Sverige under 2018. Den totala effekten ligger på 180 MW – en ökning på 78 procent jämfört med 2017.
Svensk marknad för solceller värderas nu till fyra miljarder kronor, rapporterar Miljö&Utveckling den 30 april 2019.
Boomen kom i augusti när bygglovet för solceller slopades. Detta sänkte tröskeln för vanliga konsumenter som nu inte behöver gå igenom en dyr bygglovsprocess.
Vd tror på tillväxt
VD:n på solenergibolaget Otovo, Babak Tighnavard (bilden, foto från Mynewsdesk), räknar med att marknaden kommer att fortsätta växa till ett uppskattat värde om fyra miljarder kronor under 2019.
Hittills har företaget levererat över tusen solcellsanläggningar till privatpersoner i Sverige och Norge. Det gör bolaget till en av Nordens ledande leverantörer av solceller för villor och radhus. Solpaneler kommer från ledande producenter, enligt företagets webbplats.
Med regeringens tillskott om 300 miljoner kronor uppgår det totala investeringsstödet för solceller nu till 736 miljoner koronor, enligt vårändringsbudgeten.
Energimyndigheten svarar
Med anledning av den senaste tidens rapportering om statligt stöd till solceller är det många som har frågor kring stödet. Energimyndigheten har därför samlat ett antal vanliga frågor och svar (se länk nedan). Inledningsvis följer en kort sammanfattning om hur situationen ser ut i nuläget.
http://www.energimyndigheten.se/fornybart/solelportalen/vanliga-fragor-och-svar-om-investeringsstodet/
 

0 thoughts on “Antalet solceller fortsätter öka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.