Årets inköpare 2017 på nytt jobb

Sedan i mitten på maj 2018 finns Årets inköpare SOI 2017, Ann-Heléne Klasson, på en ny befattning, nämligen som upphandlingschef i Båstad kommun.
Ann-Heléne Klasson tog emot utmärkelsen i samband med Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens i Gävle 24-26 april 2017. Då sa hon till OFFENTLIGA AFFÄRER att hon var glad och förvånad och att hon såg utmärkelsen som en stimulans till att jobba vidare.
Motiveringen löd: ”Med kunskap och kreativitet har Ann-Heléne Klasson visat möjligheterna med nytänkande lösningar inom regelverkets ramar. Hon visar på ett hållbart strategiskt tankesätt med metoder som inkluderar och gynnar hela inköpsprocessen för såväl köpare som säljare. Med fokus på socialt ansvar, funktion och kvalité har Ann-Heléne Klasson med en positiv, ödmjuk inställning både utmanat och utvecklat Halmstads Fastighets AB:s upphandlingsarbete. Ann-Heléne Klasson är välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2017.”
OFFENTLIGA AFFÄRER har nu fått en exklusiv intervju med henne med anledning av jobbytet.
Grattis till utnämningen som upphandlingschef i Båstad kommun! Hur känns det nu när du jobbat där i några veckor?
– Tack. Det känns inspirerande och spännande. Kul med nya utmaningar, bland annat i form av fler upphandlingsområden än vad jag arbetat med tidigare, exempelvis inom vård och livsmedel.
Du lämnade Halmstads Fastighets AB efter 6,5 år för att testa nya utmaningar. Vilka lärdomar tar du med dig därifrån?
– Åren på HFAB har varit mycket lärorika på flera sätt. Det som jag främst tar med mig är att våga testa nya sätt att upphandla på. Ytterligare en sak som jag tar med mig är vikten av dialog – både den interna och den externa. Det är tillsammans som vi utvecklar våra upphandlingar och avtal.
Har du hunnit formulera några målsättningar för ditt arbete som upphandlingschef i Båstad?
– Målsättning… det handlar mer om fem hjärtefrågor som jag brinner för och som jag också kommer att arbeta med här i Båstad. De är Tillsammans, Förenklingar, Förståelse, Engagemang och Dialog. Utan förenklingar kan vi inte få en förståelse för vad upphandling handlar om, och utan förståelse kan vi inte få igång det engagemang som krävs för att kunna hålla den så viktiga dialogen igång. Den som krävs för att vi sedan tillsammans ska kunna utveckla våra affärer och affärsrelationer.
Hur ser organisationen ut, är ni många som arbetar med inköp och upphandling?
– Vi är ingen stor upphandlingsorganisation i dag men håller just nu på att rekrytera ytterligare en medarbetare till avdelningen. Det känns mycket motiverande.
Vad gör du i sommar? Hinner du med semester?
– Ja, det blir allt lite semester även denna sommar. Semestern kommer mest att handla om att följa med barnen på deras aktiviteter och tävlingar, det vill säga tennis och häst. Även lite fotboll ska hinnas med. Under semestern ska vi även hinna med några dagar i släktens hus i Bohuslän.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.