Årets inköpare hyllad på bankett

Lena Orrvad, Vara kommun, är Årets inköpare. Hon fick ta emot utmärkelsen och en check på 10.000 kronor på tisdagskvällens bankett på årsdagarna med Sveriges Offentliga Inköpare.
”Jag är chockad, detta kunde jag aldrig tro”, förklarade Lena Ortvad när hon kom upp på scenen inför cirka 800 deltagare.
Motiveringen lyder:
Lena Orrvad får utmärkelsen Årets Inköpare 2016 för att hon på ett utmärkt sätt genomfört en livsmedelsupphandling med högt ställda krav i samverkan med 14 kommuner i Skaraborg. I upphandlingen genomfördes omfattande kontroller under utvärderingen och resultatet av upphandlingen har uppmärksammats som ett mycket lyckat exempel på en väl genomförd livsmedelsupphandling av både livsmedelsbransch och media. Genom sitt arbete visar Lena att det är möjligt att på ett komplicerat upphandlingsområde genomföra en god affär där både verksamhet och leverantörer är nöjda.
Lena har genomfört en livsmedelsupphandling med 14 deltagande kommuner där ett av resultaten är färskt kött som producerats lokalt och med etiska krav. För att skapa incitament för lokala leverantörer att delta arrangerades informationsmöten med 60 deltagande företag. Dessutom genomfördes en matmässa.
Artikeln uppdateras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *