Årets Offentliga Chef 2013

Nu är det klart vem som vinner den prestigefyllda utmärkelsen. Det är en person som får med både personalen och den Västsvenska kommunen. Chefen är modig och får andra att växa men har även fått med sig politikerna, som bland annat har lett till att de lyckats sänka kostnaderna. Priset delades ut av tidningen Offentliga Affärer under en galamiddag i samband med Offentlig Chef 2013 till Christina Karlsson, arbetsmarknadschef i Alingsås kommun.

Chefen är modig och får andra att växa men har även fått med sig politikerna, som bland annat har lett till att de lyckats sänka kostnaderna. Priset delades ut av tidningen Offentliga Affärer under en galamiddag i samband med Offentlig Chef 2013.

Motiveringen
”Christina har under kort tid tillsammans med arbets-marknadsenheten svängt verksamheten till att göra det politikerna vill och ha deltagar-perspektivet i fokus. Hon inspirerar sina medarbetare till att utvecklas och tillför kunskap och pep talk varje dag när man möter henne. Dessutom har hon genom samverkan involverat flera aktörer kring arbetslöshetsfrågan i kommunen…”

Ungdomar och vuxna
Kommunen är innovativ i sitt tänkande. Den här chefen har sett till att rätt insats sker för rätt person och till rätt kostnad. Förra året började hon med ungdomarna i kommunen. På tre månader halverades antalet ungdomar med försörjningsstöd. De försörjer sig numera själva. Man har även fått ut vuxna i arbete. Om man bara tittar på 2013 handlar det om en besparing på 500 000 kronor per månad. Istället för bidrag får de vuxna självförtroende och blir förebilder för sina barn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *