Årets Offentliga Chef 2014 – De nominerade är…

Vi är stolta att för tredje året i rad de tio chefer/ledare som har nominerats till utmärkelsen ”Årets Offentliga Chef”, ett pris som delas ut under middagen den 12 november i samarbete med tidningen Offentliga Affärer. De nominerade är…
 
Ulf Berg_160px
Ulf Bergh, VD, Solom AB
Ulf Bergh leder verksamheten mot utsatta mål genom att vara tydlig och rak. Samtidigt är han en öppen och omtänksam person som gärna samarbetar och coachar sina medarbetare. Han är engagerande, omtänksam och professionell.
Köping
Christina Axelsson, Kultur- och fritidschef, Köpings kommun
Christina Axelsson är noggrann med det faktum att verksamheten jobbar med skattepengar och därigenom bör arbeta med rättvisa och jämställdhet. Ärlighet och öppenhet är viktiga grundpelare i Christinas ledarskap. Hon ser människor och tar tillvara på medarbetares och medborgares åsikter.
Karin_Persson-Ann_Blom
Karin Persson & Ann Blom, Verksamhetschefer, Sektor Lärande, Lerums kommun
Karin Persson och Ann Blom leder i team genom humor och engagemang. Målet är att hitta strukturer och former för att rektorer och förskolechefer ska kunna utvecklas och prioritera det pedagogiska ledarskapet. Deras ledarskap är utmanande samtidigt som de tillåter olikheter och stöttar cheferna att bli modigare.
2013-04-16, Färdtjänsten Göteborg, Leva Fungera Mässan
Ingemar Karlsson, Färdtjänstdirektör, Göteborgs stad
Ingemar Karlsson har ett stort förtroende för sina underställda chefer och leder genom god kommunikation utan att peta i detaljer. Han är närvarande och tydlig med övergripande mål och strukturer. Med Ingemar som chef kan underställda utveckla sitt eget ledarskap till förmån för verksamheten, medarbetare och medborgare.
Åsa Lindström, SPV
Åsa Lindström, Enhetschef, Statens Tjänstepension
Åsa Lindström arbetar med stort engagemang och ansvar för att driva verksamheten framåt, alltid med kunden i fokus. Genom detta har Åsa bidragit till att omvandla SPV till en av Sveriges modernaste myndigheter. En arbetsdag med Åsa är en dag full av möjligheter, idéer och framgångar, blandat med skratt.
Mårten Castenfors
Mårten Castenfors, Chef, Liljevalchs konsthall
Mårten Castenfors har med hjärta, passion och en tro om allas lika värde tillgängliggjort kosten och kulturen för så många fler. Mårten är inspirerande och låter sina medarbetare utvecklas och växa genom frihet under ansvar. Han är empatisk, tydlig och tillåtande och lyckas tända gnistan i personalgruppen.
Nadja Lukin
Nadja Lukin, Kommunchef, Haparanda kommun
Nadja Lukin kombinerar professionellt fokus med empati och medkänsla. Med en tro på samtalets makt för att övervinna hinder möjliggör hon möten mellan människor och skapar förståelse. Hon leder kommunen med energi och en strävan att alltid lära sig nya saker.
Thomas Pålsson_160px
Thomas Pålsson, Generaldirektör, Statens servicecenter
Thomas Pålsson är effektiv och engagerad. Han har på kort tid utvecklat nystartade och expansiva Statens servicecenter mycket positivt. Han förankrar och utvecklar myndigheten och dess värdegrund genom att samarbeta och involverar medarbetarna genom dialog.
www.photographer.se
Marianne Saur Hedlund, Förvaltningschef, Individ- och omsorgsförvaltningen, Sundbybergs kommun
Marianne Saur Hedlund brinner för socialt arbete och har visionen att Sundbybergs medborgare ska ha Sveriges bästa socialtjänst. Hon ställer höga krav på sina anställda samtidigt som hon lyfter fram och fokuserar på det som är bra. Marianne har en strategisk blick, inverkanskraft och ett personligt ledarskap som är imponerande.
Lycksele
Rickard Sundbom, Kommunchef, Lycksele kommun
Rickard Sundbom har antagit rollen som kommunchef mitt under en ekonomisk kris i Lycksele kommun där även organisationen utreds. Trots startens uppförsbacke inger Rickard framtidstro och motivation och inspirerar sina anställda att se positivt på förändring och utveckling.
 

Missa inte prisutdelningen och den oförglömliga middagen!

Du har fortfarande möjlighet att anmäla dig till Offentlig Chef den 12-13 november på Aros Congress Center och middagen. Välkommen att anmäla dig, du också!
Klicka här för anmälan
 
Årets Offentliga Chef
Priset tillfaller den chef inom den offentliga sektorn som får andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap motivera, engagera och inspirera sina medarbetare. Vinnaren utses av en jury bestående av väl initierade personer som ingår i programrådet inför Offentlig Chef 2014. Förutom äran får vinnaren ett vackert pris och ett diplom. Givetvis får även vinnaren, liksom alla som är nominerade till den avgörande slutomgången, delta kostnadsfritt under båda konferensdagarna.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *