Backar halvt steg om solskatt

Finansminister Magdalena Andersson gör en halv pudel om solskatten. ”Skönt att regeringen tagit sitt förnuft till fånga när det gäller frågan om denna idiotskatt”, säger Axfoods miljöchef Åsa Domeij.
Men att ta bort skatten helt ser man inte som ett alternativ, rapporterar Expressen/Dinapengar.se . I stället handlar det om en sänkning av den skatt som gällt i två månader.
Enligt vad finansminister Magdalena Andersson (S) uppger till Expressen/Dina pengar jobbar regeringen nu med att se om man kan ha en lägre skatt än den nuvarande.
Kritiken har varit hård från både bransch och politiska motståndare till den skatt som S-MP-regeringen införde på stora solcellsanläggningar den första juli. Regeringen skyllde på EU-regler, men efter att EU-kommissionen sagt att det inte finns sådana krav, är man nu beredd att sänka skatten, enligt SVT Nyheter.
– Om det nu kommer signaler från kommissionen att vi kan gå ner ytterligare eller inte behöver ha hela den här skatten, då jobbar vi som sjutton nu med att se om det finns ytterligare möjligheter. För oss är det viktigt att värna solelen, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till SVT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *