Bästa chefen finns i Rosengård

Eva Ahlgren, stadsdelschef i Rosengårdstad vann utmärkelsen Årets Offentliga Chef 2012. Det var är en märkbart stolt vinnare som mottog priset under festliga former i går kväll på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Eva Ahlgren höll ett glatt tacktal och passade bland annat på att hylla alla sina medarbetare.

– Det här känns stort och har fått betydelse för hela verksamheten i Rosengård.

– Jag har blivit fullständigt bombarderad av mejl och sms med gratulationer, sa Eva Ahlgren.

Juryns motivering löd:

”Med stor entusiasm och med skärpa inspirerar årets Offentliga chef sina medarbetare att prestera, till stor nytta för medborgarna. Vinnaren är en strategisk ledare som med sitt visionära arbete åstadkommit positiva förändringar i sin organisation. Hon ser möjligheter och tar tag i de utmaningar som finns i stadsdelen.”

Priset Årets Offentliga Chef tilldelas en chef inom den offentliga sektorn som får andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap motivera, engagera och inspirera sina medarbetare.

Ett stort antal intressanta nomineringar från hela landet har skickats in varav åtta har valts ut och intervjuats. Juryn som har utsett vinnaren består av representanter från fackförbunden Vision, ST, Offentliga Affärer och Hexanova Event.

– Vi har instiftat det här priset för att det behövs och för att det inte tidigare funnits något liknande för chefer inom det offentliga. Det finns så många fantastiska chefer och ledare i vårt land som är värda att lyftas, säger Urban Nilsson, ansvarig utgivare Offentliga Affärer och initiativtagare till priset i samarbete med fackförbundet Vision och fackförbundet ST.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *