Bonnier News väljer AI-uppstickare

Bonnier News väljer uppstickaren nLogic när man vill effektivisera och ta klivet in i AI för nätverk. Avtalet omfattar AI-baserad Wi-Fi och trådbundna nätverk från Juniper Networks nya plattform Juniper Mist.

Avtalet omfattar samtliga av mediehusets dotterbolag, dagstidningarna Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad samt Bonnier News Local och Bonnier Business Media.

Målet uppges vara ett effektivt och robust datanätverk, både trådbundet och trådlöst, som säkerställer koncernens utveckling inom digital transformation. Kontraktsvärdet vill parterna inte gå ut med.

– Vi är otroligt stolta över att få stödja Bonnier i deras digitala transformationsresa. Varumärket Bonnier är starkt, så det är roligt att vi som nyetablerad aktör lyckas vinna affären med en så stor aktör på så kort tid. Det visar att det vi gör funkar på marknaden, säger Marcus Wahlberg, vd på nLogic Sweden AB (bilden på förstasidan), i samtal med OFFENTLIGA AFFÄRER.

Ny typ av nätverk
– Nya teknologier som artificiell intelligens, automatisering, big data, analytics och IoT, kräver en helt ny typ av Wi-Fi- nätverk och nätverksinfrastruktur för att lyckas, tillägger Marcus Wahlberg.

Han menar att traditionella trådbundna och trådlösa LAN-lösningar bygger på föråldrade arkitekturer som saknar den skala, tillförlitlighet och smidighet som behövs för att tillgodose dagens olika företagsbehov.

Stora förändringar
Lislott Ahlberg IT-chef Bonnier News menar att den digitala utvecklingen gör att mediebranschen nu genomgår stora förändringar.

– Vi behöver därför en teknik som är snabbrörlig. Vi väljer alltid partner med stor omsorg. Då vi tycker detta är en bra teknik som följer den riktning vi behöver ha för att utveckla Bonnier News till där vi behöver vara, är detta ett strategiskt val för oss, säger hon i ett pressmeddelande.

Fakta
Juniper Mist är först ut på marknaden med att kunna leverera en AI- baserad plattform som starkt förenklar implementation, felsökning samt uppgradering. nLogic, Sveriges nya systemintegratör, har på kort tid gjort avtryck på den svenska marknaden genom att vinna flera prestigefyllda affärer, där den genuina kunskapen inom nätverk och datacenter varit avgörande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.