”Ta tillbaka brottsdrabbade områden”

Polis, myndigheter, civilsamhälle och näringsliv måste tillsammans ta tillbaka områden som är hårt drabbade av brottslighet.

Det menar Magnus Lindgren, generalsekreterare för stiftelsen Tryggare Sverige sedan 2008. I det senaste avsnittet av Svenska säkerhetspodden, återrapporterat i Svenskt Näringslivs nyhetsbrev och på hemsidan, pekar han på att politiken gör skillnad, men att brottsbekämpningen inte har prioriterats på många år.
– Dessutom har vissa beslut lagt grunden för ökad grov organiserad brottslighet, menar han.

Näringslivet vill delta
Magnus Lindgren framhåller att näringslivet gärna vill vara med och vända utvecklingen. Initiativet ”Platssamverkan” finns nu i syfte att samla goda krafter och strukturera förändringsarbetet.
– För det går att förändra situationen, säger Magnus Lindgren, som är kriminolog, fil.dr. i psykologi och före detta polis och chef inom polisen.

Brottsoffermyndigheten
Han har även arbetat vid bl.a. Brottsoffermyndigheten och Rikspolisstyrelsen samt varit styrelseledamot i Brottsofferjourernas Riksförbund och ordförande vid Riksorganisationen för anhöriga till Våldsdödade (RAV).

Artikeln uppdateras. OFFENTLIGA AFFÄRER söker Magnus Lindgren för ytterligare kommentarer.

I höst håller Hexanova Events tillsammans med OFFENTLIGA AFFÄRER och andra partners konferensen Trygg & Säker, där bland annat brottslighet tas upp. Läs mer här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *