E-förvaltningens stora frågor avhandlas

I maj återkommer konferensen Offentliga Rummet, i år arrangerad i Uppsala. Där avhandlas de stora frågorna om samverkan, finansiering och lagstiftning kring IT-stödjande utveckling i förvaltningen.

I en nyligen publicerad rapport från World Economic Forum rankas Sverige återigen som det ledande IT-landet i världen. En glädjande nyhet för alla som arbetar med e-förvaltning kan man tänka.

Till hösten kommer regeringen att presentera en ny långsiktig strategi för e-förvaltning och parallellt arbetar E-delegationen för att få fram gemensamma tjänster som kan förenkla vardagen för många människor. Representanter för arbetet finns på plats under konferensen Offentliga Rummets fördjupningsdag den 29 maj.

Den 30-31 maj kan man sedan välja på seminarier inom många olika områden. Det nybildade programkontoret CeSam, Center för eSamhället tar förstås tillfället att presentera sig. Satsningen från Sveriges Kommuner och Landsting drogs igång i februari i år.

Projektet Svensk e-legitimation ger en statusrapport, likaså Skatteverkets arbete med Mina meddelanden och Riksarkivets projekt kring e-arkiv och e-diarium.

Vår nordiska grannländer bidrar med sina aktuella erfarenheter kring e-förvaltning. Dessutom blir det som väntat en prisutdelning av Guldlänken.

Källa: www.offentligarummet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *