En leverantör får hela ansvaret

Nya Karolinska sjukhuset har under hösten påbörjat en upphandling av IT- och kommunikationslösningar till ett värde av 4-5 miljarder kronor. Avtal kommer att tecknas med endast en leverantör.

– Vi står inför investeringar som handlar om otroligt mycket pengar, bara i utrustning på mellan fyra och fem miljarder kronor. Med konventionell upphandling hinner man inte genomföra den om det nya sjukhuset ska stå klart 2016, säger Lars Carlsson, verksamhetschef vid Karolinska Universitetssjukhuset till Mediaplanet.

Det finns inte resurser att göra alla upphandlingar som kommer att krävas, istället annonserade man under hösten efter en huvudleverantör som i sin tur kan anlita andra leverantörer och konsulter för att täcka de behov som uppstår.

– Vi flyttar helt enkelt över kraven på leverantören och kan ta upphandlingsbesluten vartefter som de behövs, säger Lars Carlsson.

Nya Karolinska Solna blir ett nytt, modernt universitetssjukhus med uppgift att bedriva högspecialiserad och specialiserad sjukvård samt forskning och utbildning av stor omfattning och högsta kvalitet. Det nya sjukhuset planeras öppna för den första patienten under 2016 och vara helt klart 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *