Eskilstuna bjöd in leverantörerna

Eskilstuna kommun och några av bolagen bjöd nyligen in leverantörer till ett seminarium om offentlig upphandling. De fick tips och råd kring anbudsgivning och hur de kan undvika fallgropar. I höst hålls olika fördjupningsseminarier.
– Jag är mycket nöjd med kvällen och tycker att det var ett bra initiativ, säger Fredrik von Carlsburg, en av de deltagande leverantörerna, till OFFENTLIGA AFFÄRER, som också var på plats för att lyssna och mingla.
Fredrik von Carlsburg är ägare till företaget Profeel, ett marknadsföringsbolag som erbjuder profil-, present och kontorsprodukter samt utformar och projektleder event för att stärka kundrelationer och effektivisera medarbetarna hos kunden.
Profeel är ett av de företag som redan har ramavtal med Eskilstuna kommun och bolagen.
Det kanske är jobbigt första gången man ska lägga anbud och det tar litet tid. Men man får se det som ett lärande. Nästa gång går det lättare och tredje gången kan man det, menar Fredrik von Carlsburg.
Seminariet hölls i stadshuset vid Fristadstorget i Eskilstuna och flera talare hade engagerats av kommunens näringslivsenhet. Mirja Saarväli, upphandlingschef, och Björn-Åke Bergström, områdeschef, företrädde upphandlingsenheten. Från Eskilstuna kommunfastigheter medverkade Katarina Einarsdotter och från Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö talade Ronnie Svensson.
Efter kort presentation av respektive enheter och bolag kom man in på upphandlingsprocessen och dess juridiska bakgrund med EU-direktiv, svensk lagstiftning och den mindre reglerade varianten, direktupphandling. Både LOU (lag om offentlig upphandling) och LUF (lag om upphandling inom försörjningssektorerna) (Hit räknas vatten, energi, transporter och posttjänster, red:s anm.).
Till hösten hålls fördjupande seminarier där fler detaljer i bl.a. upphandlingsprocessen gås igenom. Många deltagare antecknade sig för något av dessa seminarier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *