Falkenberg växer bäst 2012

Falkenbergs kommun utsågs till Årets tillväxtkommun under Kommek-mässan idag. Priset som delas ut av Arena för tillväxt och Sweco Eurofutures ska synliggöra kommuner som skapar goda förutsättningar för tillväxt genom politiskt ledarskap, samarbetsförmåga, kommunalt utvecklingsarbete och nytänkande.

Kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (C) tog emot priset inför konferensens 2 500 deltagare. Med på scenen var även Per Stenström vd SiaGlass, kommunchef Rolf Landholm och näringslivschef Catharina Rydberg Lilja. Både kvantitativa faktorer som sysselsättning och befolkningstillväxt samt mer kvalitativa bedömningar av till exempel politiskt ledarskap och nytänkande vägs in i utmärkelsen.

Motiveringen lyder:

”Falkenbergs kommun har långsiktigt verkat för ett gott företagsklimat och har tillsammans med näringslivet skapat en stark vi-anda, präglat av ett utvecklingsengagemang för både stad och landsbygd. Handlingskraft i kombination med ett tydligt hållbarhetsperspektiv är utmärkande för det politiska ledarskapet, vilket bidragit till att stärka Falkenbergs attraktionskraft. Satsningar på goda livs- och företagarmiljöer både längs kust och i inland för medborgare och företagare skapar grogrund för att fortsätta växa för en hållbar framtid.”

– Det är fantastiskt roligt att bli årets tillväxtkommun och det är förstås något vi kommer att använda oss av i vår marknadsföring, säger Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg kommun.

– Vi belönas för att vi har ett bra näringslivsklimat och det är många som jag vill dela framgången med. Vi har fantastiska möjligheter i Falkenbergs kommun och det är roligt att vi falkenbergare nu får ytterligare en anledning att sträcka på oss, säger hon.

Utmärkelsen Årets Tillväxtkommun har delats ut sedan 1998.

Tidigare års tillväxtutmärkelser:
Nacka 2011
Varberg 2010
Malmö 2009
Umeå 2008
Eskilstuna 2007

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *