Fem tips om digital transformation

Digitaliseringen påverkar hela bolaget – från värderingar och vision till hur ni arbetar internt och fram till mötet med kunden.
Det framhåller författarna till boken Att leda digital transformation, Joakim Jansson och Marie Andervin. Båda kommer att medverka på eFörvaltningsdagarna i oktober med sitt företag Digjourney. Marie Andervin, författare och expert på digitalisering, kommer då att delta i en namnkunnig panel som ska diskutera digitaliseringen och bl.a. varför svenskt offentlig sektor halkar efter på området. I panelen finns bland andra Göran Persson, tidigare statsminister, Ann Hllenius, CIO Stockholms stad, och Ardalan Shekarabi, civilminister.
OFFENTLIGA AFFÄRER kommer att publicera en intervju med Marie Andervin och Joakim Jansson i kommande utgåva (nr 2). Men redan nu kan vi avslöja deras fem bästa tips för att du och din organisation ska stå rustad att möta den formliga explosion av digitalisering som vi är mitt inne i.
Här kommer de fem tipsen:
1)Börja med förståelse för omvärlden och att skapa en gemensam bild av vad digitalisering innebär för er.
2)Se sanningen i vitögat och utgå från verkligheten.
3)Tänk på att digitaliseringen påverkar hela bolaget – från värderingar och vision till hur arbetet sker internt och fram till mötet med kunden.
4)Gör era medarbetare digitalt kompetenta. För att det skall ske krävs digital kunskap men också en arbetsmiljö som tillvaratar kunskapen. 
5)Göm er inte bakom ett digitalt alibi (digital chef, CDO eller liknande). Digitalisering av en organisation är ett gemensamt ansvar!
Missa inte den längre intervjun i nr 2 av OFFENTLIGA AFFÄRER!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *