Gotlands största hotell blir Scandic

Den 14 juni blir Gotlands största hotell – Visby HamnHotell – Scandics första hotell på den populära ön. Den omfattande renoveringen och utbyggnaden av hotellet är nu färdig och det är dags för namnbyte. Nya Scandic Visby tar emot sommarens gäster med 214 rum, många med havsutsikt och uteplats. På området finns även konferensanläggning, dubbla restauranger, pool, utespa, gym och ett oslagbart läge mitt emot färjeterminalen, några minuter från den medeltida stadskärnan.

Som Nordens ledande hotellkedja har Scandic hittills inte varit etablerade på Gotland. Detta trots att ön är en symbol för skandinaviska semesterdrömmar och en turistmagnet av rang. Dessutom är Gotland och Visby en populär mötesplats för både näringsliv och politik. Scandic har tecknat ett franchiseavtal med GotlandsResor och den 14 juni 2013 byter hotellet namn och blir ett Scandic-hotell.

– Vi är förstås både glada och stolta över att äntligen kunna erbjuda ett Scandic-hotell i vackra Visby. Vi har länge haft ögonen på Visby och med Scandic Visby har vi hittat det perfekta hotellet för såväl turistande familjer som för affärs- och konferensgäster. Närheten till färjan minimerar restiden och att det bara är ett par minuters promenad till den medeltida stadskärnan gör det enkelt att njuta av Visbys stora utbud av nöje och kultur, berättar Anders Ehrling, vd och koncernchef för Scandic.

Fyllt med möjligheter
I maj 2013 avslutas den omfattande om- och tillbyggnaden av det populära hotellet som nu erbjuder 214 rum med sammanlagt 509 bäddar. Många av rummen är familjerum och på blivande Scandic Visby finns även 27 handikapprum.

GotlandsResor har inför planeringen av den slutliga byggetappen av hotellet, undersökt och inventerat de olika hotellkedjorna på marknaden. Valet blev Scandic utifrån båda bolagens värderingar i exempelvis hållbarhets- och tillgänglighetsfrågor samt varumärkeskännedom. GotlandsResor är fortsatt ägare av hotellet och sköter driften. Samgåendet med Scandic innebär inga personalförändringar och hotellchefen, Jennie Hägerstrand stannar kvar på det nyrenoverade hotellet.

– Ganska snart konstaterades att Scandic står för det vi är, och det vi vill vara. Vi är mycket glada att få ingå i ett starkt och väletablerat varumärke och vi är övertygade om att det kommer attrahera många nya gäster, både till destinationen och till hotellet, säger Carina Hammander, VD för GotlandsResor, ett helägt dotterbolag till Rederi AB Gotland.
Källa: Scandic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *