Idermark summerar åren på SKL Kommentus

När Thomas Idermark tillträder på Swedish Standard Institute, SIS, kan han blicka tillbaka på sju händelserika år som VD på SKL Kommentus. Han har sett efterfrågan på kvalificerat stöd öka, bland annat till följd av att LOU fått genomslag. Mycket har blivit bättre, men mer kan göras.
– Det måste bli enklare att kasta ut leverantörer som inte sköter sig. Idag är det helt otillfredsställande och för omständigt. De seriösa leverantörerna blir lidande, säger Thomas Idermark till OFFENTLIGA AFFÄRER.
Grattis till jobbet som VD på Swedish Standard Institute, SIS! Vad blir det första som du kommer att göra på den nya posten?
– Under våren kommer vi att ta fram en strategiplan som ska sträcka sig ett antal år fram i tiden. Den kommer att följas av olika andra planer i syfte att mera fokusera på våra insatser för standardiseringen i Sverige, men också i vårt deltagande internationellt.
När du blickar tillbaka på dina år som VD på SKL Kommentus, vilken blir då din spontana reflektion?
– Att jag är otroligt stolt över vad jag och mina medarbetare har åstadkommit. Jämför man med var SKL Kommmentus stod för sju år sedan och var företaget står för idag, så inser man vilken resa vi gjort. Att få leda en sådan utveckling har varit oerhört stimulerande. Det är en fantastiskt trevlig och professionell arbetsplats jag lämnar.
Läs hela intervjun i nr 1 av OFFENLTIGA AFFÄRER.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *