IMAP rådgivare då Tetra Pak förvärvar DSS Silkeborg

Företaget grundades år 2000 och är ett privatägt företag med 46 anställda som utvecklar, konstruerar, bygger och säljer membranfiltreringssystem för mejeriapplikationer. DSS kärnkompetens ligger i att maximera det fullständiga utnyttjandet av mjölk och vassle, baserat på företagets djupa förståelse för fraktioneringsprocesser, vattenrening och mjölkproduktion. Företaget omsätter cirka 200 MSEK.

”Att bli en integrerad del av Tetra Pak, ett stort multinationellt företag fokuserat på mejerisektorn, erbjuder DSS en möjlighet till en ny fas av tillväxt i den globala mejeribranschen”, säger Niels Osterland, grundare och VD för DSS.

”Genom förvärvet av DSS adderar vi kompetens till vårt tekniska kunnande inom membranfiltrering, vilket i förlängningen innebär att vi kan erbjuda våra kunder ett ännu bredare sortiment av processlösningar för mejeriprodukter, ost och vassle samt inom andra drycker och färdiglagad mat, säger Tim Hög, VD för Processing Systems, Tetra Pak.

Hög fortsätter: ”Integrationen av DSS expertis med Tetra Paks nuvarande teknologier inom energi, avfall och vattenreducering kommer att förse våra kunder med processlösningar konstruerade för att minska kundernas koldioxidutsläpp och vattenanvändning samt deras driftskostnader.”

Säljarna av DSS är köpenhamnsbaserade investeringsföretaget 2L Holding A/S (som ägs av Lars-Erik Houmann Christensen och Lau Krisentensen), VD för DSS Niels Osterland, försäljningschefen Orla Nissen samt ett antal anställda.

Tetra Pak är världens ledande företag inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Företaget har nästan 22 000 anställda i över 85 länder.

IMAP var DSS Silkeborgs rådgivare genom hela transaktionsprocessen och genomförde en strukturerad säljprocess med bud från ett antal internationella industriella köpare och utvalda kapitalfonder.

IMAP i Sverige arbetar med att initiera och genomföra företagsöverlåtelser och fusioner av bolag på den nordiska marknaden. Vi arbetar i en internationell miljö där en av parterna, säljare/köpare, ofta är en utländsk aktör. Målgruppen är välskötta bolag med en omsättning på 50 – 1 000 MSEK. Våra klienter är privata och publika företag såväl som Private Equitybolag, institutioner och finansiella investerare. Vi har kontor i Gnosjö, Göteborg, Halmstad, Ludvika och Stockholm.

Internationellt är IMAP en av världens ledande finansiella och strategiska rådgivare vid ägarförändringar i medelstora företag. IMAP har över 500 medarbetare fördelat på över 50 kontor i 30 länder runt om i världen. I Norden är IMAP det ledande rådgivningsföretaget inom segmentet medelstora företag.

Källa: IMAP Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *