Intervju med Årets kommunikatör

Vi träffade Linus Mattisson som blev utsedd till Årets kommunikatör och fick priset Megafonen under Publikom 2017 för en kort intervju. Priset är instiftat av Offentliga Affärer och tilldelas den kommunikatör som för en offentlig organisation särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikationsuppdrag.
Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets kommunikatör?
Känns helt fantastiskt! Jag trodde inte jag skulle ta hem det så… jag är fortfarande lite stum.
Vad är det som gör dig till en framgångsrik kommunikatör?
Jag tror jag visar på hur mycket genomslag man kan få med sin digitala kommunikation med väldigt små medel och inspirerat andra offentliga verksamheter på ett sätt. Det finns fantastiska möjligheter att nå ut med sin kommunikation idag.  Med min roll som kommunikatör tror jag att jag är duktig på att hitta bra berättelser inom vår organisation.
Vad är det bästa tipset till andra kommunikatörer från dig?
Eftersom det här är inom offentlig sektor framförallt så leta… leta efter bra berättelser i organisationen och skapa bra värde för användarna. Inte bara pumpa ut bra budskap som ni tror är viktiga för er. Identifiera vad är viktigt för era användare! Hitta ett användarvärde!
Motiveringen till att Linus Mattisson fick Megafonen 2017 var:
Med berättelsen och smartphonen i fokus har Linus Mattisson med små medel skapat stort genomslag med sin digitala kommunikation för Örebro kommun. Han ligger bland annat bakom ett av Sveriges mest virala FB-inlägg 2017 och med Instagramkontot Tillbakablick Örebro har han använt arkivbilder från Örebros stadsarkiv och växlat mellan hur det ser ut idag.
Klicka här för att få alla de Megafonen-nominerades tips till kommunikatörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.