Johan Lundvall ny VD på Colligio AB

Johan Lundvall blir ny VD på Colligio. Han tillträder den 1 maj 2015 och efterträder Claes Aldurén, en av företagets grundare. 
Till OFFENTLIGA AFFÄRER säger Johan Lundvall att det ska bli kul att kliva in i Colligio som VD.
– Jag har alltid haft en bra relation till Claes Aldurén och övriga i gänget på Colligio, där jag känner flera. Det sätt på vilket Claes vill utveckla företaget stämmer väl överens med mina synpunkter, så jag känner mig trygg och avslappnad med rollen, samtidigt mycket motiverad, säger Johan Lundvall, i mobiltelefon från i en skidlift på Hundfjället i Sälen med sjuårige sonen.
Johan Lundvall kommer att arbeta med Stockholm som bas och vill gärna utveckla Stockholmskontoret, där det i dag finns fem, sex medarbetare. Flera större kunder finns ju i Stockholm och Mälardalen, säger han men betonar att kontoren på de övriga orterna i landet är mycket viktiga.

– Upphandlarsverige står inför spännande utmaningar. Med kommande lagförändringar och allt större förståelse för hur en bra upphandlingsprocess påverkar verksamheternas resultat, ser jag en fantastisk möjlighet att utveckla bolaget tillsammans med styrelsen och Colligios medarbetare, säger Johan Lundvall.

Han anser också att kraven på kompetens blir allt högre. Det gäller dels den upphandlingsjuridiska kompetensen, men kanske främst affärskompetensen, i strävan efter att skapa den ”goda affären”.
– Tveklöst finns ett stort behov av stöd till den offentliga marknaden vad gäller offentlig upphandlingskompetens. Att då få vara med och driva ett upphandlingskonsultföretag som Colligio, som samtidigt är en av Sveriges största utbildare inom offentlig upphandling, känns extra motiverande, tillägger han.
Efter många år inom inköp på den privata marknaden och ett antal år på Svenska Bostäder som upphandlingschef och senast som VD på AffärsConcept harJohan Lundvalls bild av verkligheten med alla dess möjligheter gjort att han hoppas kunna bidra till att utveckla Colligio till en av de viktiga spelarna för att utveckla Upphandlarsverige positivt.
Claes Aldurén lämnar VD-rollen för att som styrelseordförande kunna fokusera på viktiga framtidsfrågor för företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *