Karlstad populärast på Facebook

Karlstad kommun har fått en utmärkelse för sin goda medborgardialog. En kartläggning av alla svenska kommuners närvaro på Facebook visade att Karlstad är den kommun som är tydligast och mest personlig och professionell i sin dialog.

– Det känns jättekul att vi fått det här kvittot på att vi lyckats. Dessutom är det roligt att Karlstadborna vill prata med oss på Facebook. Det är tack vare deras frågor, kommentarer och synpunkter som vi har en sådan bra dialog, säger Emma Kraft, kommunikatör på Karlstads kommun.

Tre kommuner nominerades för bästa medborgardialog: Karlstad, Tyresö och Örebro. Ett diplom delades ut under Sourcingdagarna i Stockholm. De som gjorde kartläggningen och delade ut hedersomnämnandet var företaget Sofy.

Motivering:
Karlstads kommun har en tydlig strategi, är mycket professionella och ändå personliga, de är aktiva och svarar på inlägg. Vidare är de tydliga med öppettider och med inom vilken tidsram en medborgare kan få svar på sin fråga. Ett föredöme helt enkelt!

Sveriges kommuner på Facebook
Samtidigt presenteras ytterligare en kartläggning över Sveriges kommuners närvaro på Facebook, baserade på uppgifter från Facebook. Även här placerar sig Karlstad kommun i topp.

Undersökningen visar också att 56 procent av landets kommuner har en kommunövergripande sida.

– Medborgardialog och att nå ut med nyheter är de viktigaste anledningarna till varför kommunerna använder Facebook. Därför ville vi titta närmare på förutsättningarna för och förmågan till just detta, berättar Lena Leigert, VD på Kreafon.

Kartläggningen visar kommunsidornas popularitet, medborgarkontakt och engagemang. De kommuner som placerar sig högst är bland andra Karlstad, Tyresö, Jokkmokk, Arvidsjaur, Luleå, Östersund och Leksand.

Kreafons undersökning är genomförd under tre dagar i januari 2013. Rapporten innehåller samtliga kommuners placeringar i de olika kategorierna och kan beställas från Kreafon.

En solig hälsning
”Tack alla Karlstadsbor för att ni bidrar till att vi har så mycket aktivitet på vår Faceboooksida! Hoppas att ni fortsätter med det och att ni tipsar era vänner om att prata med oss på Facebook!”, skriver Karlstad kommun på sin Facebooksida.

Källa: Karlstad kommun, Kreafon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *