Konsultbolag värvar Johan Almesjö

Konsultföretaget Ecenea fortsätter att rekrytera från upphandlingsvärlden. Johan Almesjö lämnar jobbet som förbundsdirektör på Inköp Gävleborg efter nio år på den posten.
Tidigare har bolaget rekryterat Stefan Kindeborg, upphandlingschef i Nyköping, som medarbetare.
Ecenea grundades i Stockholm 2009 av Daniel Lindgren som fortfarande är aktiv upphandlingskonsult. Genom åren har företaget vuxit och kallar sig i dag marknadsledande inom offentlig upphandling med fler än 600 upphandlingar av varor, tjänster, entreprenader, fastighetsförvaltning, IT samt vård och omsorg. Det framgår av företagets webbplats.
Bolaget arbetar även med strategiskt inköp, utbildning inom upphandling och inköp, chefsbemanning och organisationsutveckling/förändringsledning. Man vänder sig primärt till offentlig sektor där företagets konsulter arbetar åt flera av Sveriges största upphandlande myndigheter.
Lek med ord
På bolagets webbplats framgår det att företagsnamnet är en lek med orden Economy, Environment och Linnea. Förklaringen till just dessa ord sägs vara att man hjälper kunderna att sänka sina inköpskostnader, minska klimatpåverkan och slutligen att grundarens lillasyster heter Linnea.
Johan Almesjö tar i mitten av februari steget över till Ecenea som managementkonsult. Till Inköpsrådet uppger han att det varit ett svårt val, då han känner att verksamheten står inför en spännande utvecklingsresa.
På det nya jobbet ska Johan Almesjö arbeta som projektledare, interimschef och även medverka i den utbildningsverksamhet som Ecenea Management bedriver. Han kommer att utgå från Stockholm, men verka över hela landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *