Kritik mot public service

Att sätta likhetstecken mellan Leif Östlings konto på Malta och hotet mot skola och omsorg är en falsk vänsteraktivism och ovärdigt SVT och Sveriges Radio. Det hävdar Widar Andersson, chefredaktör på tidningen Folkbladet (S).
Han tar till orda i Dagens Industri (2017-11-09) och hävdar att Leif Östlings enda ”brott” i sammanhanget är att han är rik, svensk och att han ibland talar fortare än han tänker.
”Tragikomiskt nog är det Leif Östling; en person som genom sin ålder, erfarenheter, attityder och verksamheter kanske mer än någon annan personifierar den svenska modellens kärnsamarbete mellan näringsliv och socialdemokrati som har triggat igång en symbolpolitisk skattedebatt utan dess like” skriver Widar Andersson.

”Paradisläckan = skräp”
Han menar att några i public service borde ha insett att Paradisläckan ”var skräp i det stora hela”.
Widar Andersson fortsätter: ”Paradisläckan är mumma för vänstersajter som Aftonbladet och kanske mumma för LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson som fick en chans att bidra till bildsättningen av hur ’eliten’ beter sig. Men i public service borde saken ha behandlats mer avmätt och verklighetsnära. Problemet är sannolikt att det var ett ’eget gräv’ som redan bestämts ha en storslagen och dramatisk lansering på söndagen den 5 november. Det gick inte att stoppa. Och tonläget skruvades upp med vård, skola, välfärdsstaten och hela baletten.”

Göder skattepopulism
Till sist varnar chefredaktören för att den välfärdspopulism och skattemoralism som i värsta fall riskerar att gödas av Paradisläckan utgör ett allvarligt problem för Socialdemokratin. ”Risken finns att partiet låter sig knuffas allt längre vänsterut; till de terränger där symbolpolitiken råder och där ingen symbol är mer attraktiv än den girige och skattefifflande direktören…” avslutar Widar Andersson.
Läs hela artikeln via länken:
https://www.di.se/debatt/ostling-affaren-ar-ett-haveri-av-public-service/
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *