Linköping producerar mest solel

Linköpings kommun producerar mest solel per år visar ny statistik från Energimyndigheten. De behåller därmed sin förstaplats på soltoppen i Sverige.
I Sverige finns det cirka 10 000 nätanslutna solcellsanläggningar med en total installerad effekt på över 140 000 kW. Linköping är den kommun som har mest installerad solelseffekt med 5 364 kW.
Det är enkelt för den som bor i Linköpin att producera sin egen solel tack vare satsningar från både Linköpings kommun och Tekniska Verken. Kommunen bidrar blanda annat med att det är gratis att ansöka om bygglov för solpaneler på villatak och Tekniska Verken har effektiva rutiner för att ansluta anläggningarna.
– Solel är ett viktigt bidrag till vårt mål att Linköpings kommun ska vara koldioxidneutralt år 2025. Det finns fortfarande gott om plats för mer solenergi i Linköping och även om vi idag är bäst i landet kommer vi fortsätta att arbeta aktivt för att behålla vår position som Sveriges solenergihuvudstad, säger Rebecka Hovenberg, kommunalråd (MP) och ordförande i Tekniska verkens styrelse.
Bild på förstasidan: Rebecka Hovenberg
Foto: Oskar Lürén, Källa: Linköpings kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.