Loomis stöttar spontanidrotten

Botkyrka kommun och värdehanteringsföretaget Loomis Sverige AB fortsätter samarbetet för att aktivt bidra till att minska kriminaliteten i närområdet. Samarbetet, som är Botkyrkas första större projekt där man involverar sponsorer, går nu in på sitt andra år.

– Våra erfarenheter är mycket goda. Och statistiken talar sitt tydliga språk. Bland annat har klottret och skadegörelsen i Botkyrka visat på en kraftig nedgång sedan samarbetet inleddes för ett år sedan, säger Pernilla Hellman, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Organiserar spontanidrott
Projektet innebär att organiserad spontanidrott främjas och stöttas. Syftet är att nå framförallt icke föreningsaktiva ungdomar i åldern 12-20 år, och erbjuda dem en trygg och rolig fysisk aktivitet på fredags- och lördagskvällar. Målet är att öka folkhälsan i målgruppen och att via goda ledare förmedla bra förebilder och därigenom uppnå en brottsförebyggande effekt genom att riva barriärer mellan ungdomar och deltagande myndighetsrepresentanter. Samarbetet innebär bland annat att Loomis personal deltar i den organiserade spontanidrotten och bygger relationer med ungdomarna. Den organiserade spontanidrotten engagerar cirka 1 000 unga botkyrkabor varje vecka, en siffra som inte vore möjlig utan stödet på 200 000 kronor från Loomis.

– För oss är det självklart att delta i projekt som förbygger brottslighet. Det ökar på sikt tryggheten både för våra medarbetare och kunder. Ett annat exempel på detta är vårt samarbete med Fryshuset, säger Loomis Sveriges vd Patrik Högberg.

Loomis Sverige har med sina 15 lokalkontor och 1 200 medarbetare en lokal förankring över hela landet. Loomis arbetar aktivt med CSR och hållbarhetsfrågor och kommer att samverka i flera brottsförebyggande projekt framöver för att förbättra situationen för ungdomar i riskzon.
Källa: Botkyrka kommun

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *