Malmö stad bäst på hållbar upphandling

Malmö stad vann Miljöstyrningsrådets upphandlingspris för sitt arbete med att ställa drivande miljökrav och sociala krav i upphandlingarna. Priset delades ut av näringsminister Annie Lööf på konferensen Hållbar upphandling.

Miljöstyrningsrådet delar varje år ut priset, Utmärkt Hållbar Upphandlare. Syftet med priserna är att belöna upphandlare som arbetar seriöst och innovativt med miljöanpassad och socialt ansvarsfull upphandling. Priset går 2012 till Centrala upphandlingsenheten på Serviceförvaltningen i Malmö stad.

Underlättar för små och medelstora företag
– Det är roligt att vårt arbete uppmärksammas. Vi arbetar strategiskt och får med oss beställarna genom utbildning och ett system som gör det enkelt för dem att beställa miljövänliga och etiska produkter. Vi arbetar även för att underlätta för små och medelstora företag att vinna avtal, säger Sanny Hell, upphandlingschef på serviceförvaltningen i Malmö stad.

Malmö stad arbetar aktivt
Näringsminister Annie Lööf hade äran att dela ut priset inför de drygt 220 konferensdeltagarna. Under dagen diskuterade politiker, talare och konferensdeltagare hur innovativ och transformativ upphandling kan bidra till en hållbar utveckling.

Det konstaterades att även om viljan finns är det ännu mycket kvar att göra. Bland annat för att underlätta för små och medelstora företag. Något som Malmö stad arbetar aktivt med.

– Malmö stads arbete med att bjuda in leverantörer för att skapa en bättre dialog är ett steg på vägen, säger Sven-Eric Hargeskog, medlem i den oberoende juryn.

Det är femte gången Miljöstyrningsrådet delar ut priset. De har två priser; Utmärkt Hållbar Upphandlare och Utmärkt Hållbar Leverantör.

– Priserna är instiftade för att lyfta fram organisationer som arbetar aktivt med hållbar upphandling och därmed bidrar till en hållbar framtid, säger Sven-Olof Ryding, VD på Miljöstyrningsrådet.

Källa: Malmö stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *