Många avsäger sig pappersutskick

Sedan i mitten av februari har över en kvarts miljon svenskar valt att få sina utbetalningsbesked digitalt istället för i pappersform. Något som ger ökad kundnytta, stora miljövinster och hittills sparat drygt 780 000 kronor av skattebetalarnas pengar.

Möjligheten att avsäga sig utbetalningsbesked i pappersform är en del i Försäkringskassans arbete för att förenkla för kunderna genom en ökad grad av digitalisering. Det är tydligt att det finns en efterfrågan för det hos kunderna. I dag tackar i snitt 2 700 kunder om dagen nej till pappersutskick från Försäkringskassan.

– Som en av Sveriges största myndigheter skickar vi årligen ut cirka tio miljoner utbetalningsbesked till våra kunder. Det innebär att det finns stora möjligheter att spara både skattebetalarnas pengar och miljön genom en digitalisering, säger Gunilla Dyrhage, chef för självbetjäningen på Försäkringskassan.

Miljöarbete
– Dessutom är satsningen på digitala utbetalningsbesked en del i Försäkringskassans förenklingsarbete för kunderna. De slipper nu onödigt krångel med pappershögar på köksbordet och gröna kuvert i brevlådan, säger Gunilla Dyrhage.

De 250 000 personer som hittills avsagt sig pappersutskick innebär att cirka 460 000 papper aldrig har behövt skickas ut samtidigt som transporterna minskat med 2,7 ton papper.

– Vi ser det också som vårt ansvar att vara i framkant inom miljö- och förenklingsarbete i myndighetsvärlden, avslutar Gunilla Dyrhage.
Källa: Försäkringskassan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *