Migrationsverket säger upp avtal

Flyktingboendet Jollen i Oxelösund är på väg att tömmas. Migrationsverket har valt att inte förnya sitt avtal med företaget Vinterklasen som äger lokalerna och driver boendet.
Enligt Migrationsverket är det två anledningar som ligger bakom beslutet, rapporterar Södermanlands Nyheter (SN). För det första har företaget inte uppfyllt Migrationsverket krav, och för det andra har företaget har en skatteskuld på 172 000 kronor, enligt verket.
Kravet som Migrationsverket menar inte uppfyllts gäller omständigheten att de boende fått äta sina måltider i en lokal som ligger för långt bort från själva boendet.
Migrationsverket har bett Vinterklasen att lösa detta, vilket inte gjorts, enligt vad Per Loman på Migrationsverkets boendesekretariat, uppger för tidningen.
Företagets skatteskuld upptäcktes vid en rutinkontroll, i samband med att en hyresförhandling förbereddes, uppges det från Migrationsverket. Detta fick till följd att det tillfälliga hyresavtalet hävdes den 5 september. Statliga myndigheter ingår inte i avtal med företag med skatteskuld.
De boende kommer nu att omplaceras där det finns lediga platser inom myndighetens bestånd. Det kan bli aktuellt att dela upp dem mellan olika asylboenden. Tidningen har sökt Åke Holmström, vd för fastighetsbolaget Vinterklasen för en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *