Missar ta ut stöd till anställning

Få småföretag utnyttjar möjligheterna att få bidrag med upp till 85 procent av lönekostnaden när de nyanställer. Orsaken är krångel och långa ledtider.
Det rapporterar tidningen Företagaren som ges ut av organisationen med samma namn, i sitt nyhetsbrev. Lars Ilmoni, arbetsmarknadspolitisk expert hos Företagarna, konstaterar att intresset för de nuvarande stödformerna är svagt bland företagen.
En undersökning för några år sedan visade att 94 procent av organisationens medlemmar aldrig eller bara någon enstaka gång har vänt sig till Arbetsförmedlingen. En ännu lägre andel har utnyttjat subventionerna.
– Byråkratin och ledtiderna till att få en person på plats är avskräckande. De nuvarande stödformerna bör skrotas, anser Lars Ilmoni.
Enligt nyhetsbrevet har Arbetsförmedlingens chef Mikael Sjöberg vänt sig till regeringen med förslaget att de skilda stödformerna ska slås samman. Även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson uppges ha öppnat för en översyn av stöden.
– Det finns nog lite för många stöd, och jag tror att vi skulle behöva lite mer enhetlighet, sa ministern i en intervju med Sveriges Radio i våras.

0 thoughts on “Missar ta ut stöd till anställning

  1. Tror man verkligen som företagare att man ska få hela 85% av lönekostnaden i bidrag utan minsta krångel. Som bidragstagare får man nog vara beredd på lite kontroll (krångel)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.