Mötesplats Offentliga Affärer – program tar form

Att ha koll på säkerheten när man upphandlar och sluter avtal blir en nyckelfråga på Mötesplats Offentliga Affärer 2022 i höst. Inte minst mot bakgrund av att kinesiska aktörer letar sig in på den svenska marknaden och vinner upphandlingar.

Andra fokusområden i år är ledarskap, samverkan, digitalisering, systemstöd, lagar och regelverk. Självklart pratas det även om hållbar upphandling, offentliga affärer i praktiken och mycket, mycket mer.

Onsdagen den 16 februari 2022 samlades programrådet för vidare arbete med årets konferensprogram, som nu börjar ta form.

Programrådet samlat. Foto: Adina Samuelsson.

Landets främsta experter
Arrangörerna, Hexanova Events och OFFENTLIGA AFFÄRER, är stolta över att samarbeta med landets främsta experter och vill rikta ett stort tack till alla som deltar under dessa möten. Bland deltagarna i programrådet finns både myndigheter, advokatbyråer, konsulter, utbildare och inflytelserika ramavtalsupphandlare, som Kammarkollegiet, Statens inköpscentral, Inköp Göteborg, Gästrike Återvinnare och AffärsConcept.

Upphandlingsmyndigheten finns på plats och från Högsta förvaltningsdomstolen medverkar Helena Rosén Andersson i programrådet. Några dagar efter programrådets möte den 17 februari kom nyheten att Helena Rosén Anderssom ansluter till Vinge i augusti 2022.

Den juridiska sfären är även företrädd i programrådet av flera kvalificerade och välkända medverkande advokater från Cirio, Moll Wenden och Foyen.

Företag och leverantörer
Leverantörssidan är viktig för att uppmuntra till dialog och därför deltar organisationen Företagarna. Även flera fristående aktörer på ”upphandlings-marknaden” har plats i programrådet; Colligio, E-avrop, Public Insight, Virtual Management, Mercell, 3 step it.

Polisen är dels en stor offentlig köpare, dessutom en aktör som kan ge tips och råd kring säkerhet. De har också plats i programrådet.

Programansvarig
Urban Nilsson, vd Hexanova, är programansvarig. Övriga från arrangörssidan är den nya projektledaren Beatrice de Maré Peterson, Adina Samuelsson, koordinator, och samt Bo Höglander, redaktör OFFENTLIGA AFFÄRER. 

Urban Nilsson, Hexanova.

Varför inte redan nu boka 7-8 september i kalendern? Ytterligare information om programmet kommer framöver. Läs mer här: https://motesplatsoffentligaaffarer.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *