Ny generalsekreterare på IMM

Advokaten Natali Phalén är utsedd till ny generalsekreterare för Institutet Mot Mutor (IMM). Tillträdesdatum: den 1 april 2017.
Det meddelas på IMM:s webbplats. Fredrik Wersäll, ordförande vid Institutet Mot Mutor, menar att man med Natali Phalén får en mycket kvalificerad generalsekreterare med bred kunskap och erfarenhet från korruptionsområdet.
– Hon kommer att fortsätta det målmedvetna och utåtriktade arbete som Helena Sundén gjort sig känd för, sägerFredrik Wersäll.
Helena Sundén tillträdde vid årsskiftet en tjänst som Compliance Manager på Skanska AB. Sundén hade ansvaret för IMM sedan i början av 2013 och har medverkat på en rad arrangemang kring ämnet, bland annat på Upphandlingsdagarna och OFFENTLIGA AFFÄRERS seminarier i Almedalen, Visby.
helena_sunden_OA
Helena Sundén, numera Compliance Manager på Skanska
AB. Foto: IMM.

Natali Phalén säger att hon ser fram emot arbetet som generalsekreterare vid IMM. Hon kommer i sin roll att fortsätta arbetet med att informera om Näringslivskoden (”Kod om gåvor, belöningar och andra förmåner i näringslivet”). Hon ska också verka för att stödja företagen att navigera ”rätt”, såväl här hemma i Sverige som utomlands.

Fortsätter gärna samarbetet
Natali Phalén uppger också för OFFENTLIGA AFFÄRER att hon gärna fortsätter samarbetet med tidningen. En ny kontakt ska tas när Natali Phalén hunnit komma in i sin nya roll.
Närmast kommer hon från Setterwalls Advokatbyrå där hon ingått i verksamhetsgrupper för EU- och konkurrensrätt och Teknologi Media & Telekom (TMT).
– Jag vill vara en proaktiv kraft och skapa klara riktlinjer som kan kommuniceras med hjälp av praktiska exempel, avslutar Natali Phalén.
I nr 2 / 2017 av OFFENTLIGA AFFÄRER publiceras en längre intervju med Natali Phalén som då medverkar som PROFIL i tidningen.
Bild på förstasidan: Natali Phalén, ny generalsekreterare på Institutet mot mutor.
Foto: Setterwalls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.