Ny publisher på Upphandling24

Ulrika Ajax, seniorkonsult från Gävle, blir publisher på Upphandling24.
Det rapporterar Upphandling24. Tjänsten omfattar även systertitlarna Anbud24 och Inköp24.
– Min mission är att se till att skattepengarna används på bästa sätt, säger Ulrika Ajax, som brinner för strategiskt inköp. Hon vill lyfta inköp till ledningsnivå så att inköpsarbetet kan användas som ett verktyg för att skapa nytta i verksamheten, uppger hon för Upphandling24.
Närmast kommer hon från ett uppdrag som inköpsutvecklare åt kommuner och myndigheter på konsultföretaget B3 Sentensia Advise.

Undertecknade upprop
Ulrica Axaj var en av undertecknarna i juni 2017 om att det borde inrättas en insatsstyrka för den offentliga affären. Deras upprop publicerades i Dagens Samhälle den 14 juni och återrapporterades i OFFENTLIGA AFFÄRER. ”De offentliga inköpen kan effektiviseras mycket mer. En grupp experter med kompetens, drivkraft och engagemang för att skapa det bästa med våra skattepengar kan vara en viktig del i detta”, skrev gruppen där förutom Ulrica Ajax bl.a. Fredrik Tamm, grundare av DoubleCheck AB, Björn Bergström, jurist på Rambergs advokater, och Johan Almesjö, sakkunnig på verksamhetsstyrning vd HBV, ingick.

Många roller på Lantmäteriet
Ulrica arbetade tidigare i 15 år hos Lantmäteriet i Gävle, i roller som upphandlare, kategoriansvarig, leverantörsansvarig, ansvarig för it-inköp och som inköpsstrateg. En av hennes hjärtefrågor är att föra upphandlare och leverantörer närmare varandra, så att båda sidors kompetenser kan användas på bästa sätt, säger hon till Upphandling24.
Ulrika Ajax är bosatt i Gävle och ska pendla till arbetet i Stockholm, som hon redan tillträtt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.