Ny tf kommunchef i Alvesta

När nuvarande kommunchef Johan Eriksson avslutar sin anställning i Alvesta kommun kommer Kristiina Kosunen Eriksson ta vid som tillförordnad kommunchef. Kristina är jurist och har lång erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning. Hon är anlitad fram till dess att ny kommunchef rekryterats till Alvesta kommun, en process som har påbörjats och beräknas vara klar vid årsskiftet.

Under drygt tio år har Kosunen Eriksson varit verksam som kommundirektör och har bland annat arbetat med att skapa förutsättningar för tillväxt och expansion på såväl kommunal som regional nivå. Dessförinnan har hon tio års erfarenhet av att arbeta med nationell statlig styrning och juridiska frågor.

Kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson hade under sommaren en gruppledarträff och bifölls då mandat att anlita Kosunen Eriksson som tillförordnad kommunchef. Hon kommer närmast från ett uppdrag som inhyrd samhällsbyggnadschef i Torsås kommun. Hon kommer att börja i Alvesta kommun den 26 augusti och arbetar då 80 procent.
Källa: Alvesta kommun

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *