Nytt digitaliseringsråd utsett

Regeringen tillsätter ett digitaliseringsråd på elva personer som leds av digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP). Två för OFFENTLIGA AFFÄRERS läsare välkända personer ingår i rådet, Ann Hellenius och Darja Isaksson. Den förra är CIO (”IT-chef”) i Stockholms Stad och den senare digital strateg.
– Jag är hedrad över att ingå i rådet med kompetenta ledamöter, säger Ann Hellenius (på förstasidesbilden).
Övriga som ingår är Anna Felländer, Swedish house of finance vid Handelshögskolan i Stockholm, Charlotte Bogren, generaldirektör för Vinnova, Jan Gulliksen, professor och dekan vid KTH, Jeanette Andersson, rådgivare och affärsängel, Malmö Stads företagsinkubator Minc, Martin Linder, förbundsordförande för fackförbundet Unionen, Nicklas Lundblad, public policy och statliga relationer på Google, Sara Mazur, forskningschef vid Ericsson AB, och Åsa Zetterberg, avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
– Med kompetens och erfarenhet kan vi faktiskt bidra till att saker och ting händer inom digitaliseringsområdet, sa Peter Eriksson vid en pressträff på fredagen (10/3 2017).
Darja Isaksson klar
Darja Isaksson, digital strateg och tidigare
PROFIL i OFFENTLIGA AFFÄRER.

Kansli hos PTS
Digitaliseringsrådets uppgift är att främja genomförandet av den samlade digitaliseringspolitiken. Rådets tio ledamöter leds av Digitaliseringsministern. Regeringen uppdrar även till PTS att hålla ett kansli som stöd för arbetet i digitaliseringsrådet. Kansliet finansieras genom ett särskilt bidrag och väntas bestå av tre till fyra personer. ”Dessa beslut är viktiga delar av den digitaliseringsstrategi som regeringen kommer att presentera under våren 2017”, heter det på regeringens webbplats.
Bilden på förstasidan: Ann Hellenius, CIO, Stockholms stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *