Nytt distributionsavtal  breddar marknaden för dynabook

Ett nytt samarbete med Pedab ger dynabook en värdefull kanal till den nordiska företagsmarknaden. Pedab bidrar med kompetens och tjänster inom viktiga områden som IT-säkerhet och datahantering.

Det framgår av ett pressmeddelande 2020-06-29. Som ett led i arbetet med att bredda närvaron i Norden offentliggör dynabook ett distributionsavtal med Pedab. I kombination med flera nya spännande modeller av bärbara datorer ger det mycket goda förutsättningar för dynabook att växa på den nordiska marknaden.

– Pedab är en idealisk partner för oss. Det är ett företag som liksom dynabook är ute på en intressant förändringsresa, för att anpassa sig till en marknad i ständig förändring. Partnerskapet med Pedab ökar våra möjligheter att hävda oss på företagsmarknaden, säger Kenni Ramsell, Nordenchef på dynabook.

Kenni Ramsell, Nordenchef på dynabook.

Pedab är en värde-adderande distributör som grundades för 26 år sedan och har verksamhet med 130 anställda i åtta länder. Med ett brett erbjudande som täcker in områden som infrastruktur, till exempel lagring, datahantering och analys, IT-säkerhet, samt finansieringstjänster är Pedab en idealisk partner för att växa på den nordiska företagsmarknaden.

Pedabs fokus på avancerade IT-lösningar för företag innebär ett värdefullt komplement till dynabooks existerande kanaler, utan att störa dem. Kontentan är goda möjligheter för dynabook att växa, genom att bredda närvaron på marknaden. Att Pedab är en värde-adderande distributör ökar dynabooks chanser att ta plats på en IT-marknad som ständigt blir mer komplex.

Ökad försäljning
– Vi ser fram emot att öka vår försäljning tillsammans med dynabook. Deras produkter passar utmärkt in i vår portfölj av produkter och tjänster, där dynabooks fokus på säkerhet och användarvänlighet står sig starkt på marknaden, säger Jesper Bartholdson, CEO på Pedab.

De erfarenheter som gjorts under coronapandemin, inte minst vad gäller distansarbete, kommer med all sannolikhet leda till att företag och myndigheter ser över sina existerande tekniklösningar. Att samarbetet mellan dynabook och Pedab tar fart redan under sommaren innebär att de båda företagen kommer att vara redo när näringsliv och offentlig förvaltning uppdaterar sina IT-lösningar.

Pedabs fokus på IT-säkerhet passar som hand i handske för dynabook som lägger stor energi på innovativa säkerhetslösningar för bärbara datorer. Ett exempel på det är Mobile Zero Client som innebär att användare kan ansluta sig till företagsnätverket på ett säkert sätt var de än befinner sig. Det blir möjligt eftersom inga data lagras på den bärbara datorn, utan blir tillgängliga via ett virtuellt skrivbord.

Besök företaget Online
Besök webbplatsen för den senaste produktinformationen och blogg för vidare information. Eller ta kontakta via Twitter och Linkedin.

Om Dynabook Inc.
I mer än 30 år har Toshibas laptops och teknik satt nya standarder för innovation, kvalitet och pålitlighet. Nu majoritetsägt av Sharp Corporation, fortsätter Dynabook Inc. i denna tradition för att leverera värde och service som hjälper våra partners och kunder att nå sina mål. För mer information, besök se.dynabook.com.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *