Nytt smart utrymningslarm

AVP Sales får leverera talat utrymningslarm till ett av Stockholms mest anrika hotell, Radisson Blue Strand hotell i Stockholm, före detta Strand hotell.

Utrymningslarmet är unikt i sitt slag genom att hotellet, förutom brandlarm som måste finnas på plats, kan addera fler funktioner i samma system, exempelvis bakgrundsmusik i hotellets lokaler, liksom flera andra funktioner. Hotellet får nu endast ett system att administrera och sänker därmed totalkostnaden.
Genom möjligheten att kombinera fler funktioner i befintligt system, kan tex en nyöppnad sommarbar enkelt anslutas och hotellet lägga till funktioner som exempelvis bakgrundsmusik i baren, kommunikationsmöjligheter med receptionen och utrop av mat till bargäster.
– Avtalet med Radisson Blue Strand hotell visar styrkan i vårt erbjudande till hotellbranschen, där kombinationsmöjligheter i samma system sänker totalkostnaden för kunden, säger Mikael Collin, ägare och partner AVP Sales Scandinavia,
Kunden (fastighetsägaren av Radisson Blue Strand hotell) räknar med att spara 30 procent i inköpskostnader, genom att de lägger fler funktioner i systemet utan merkostnad.
Hotellets lösning består av Atlas IED Globalcom 5400 serie, som kombinerar tal med larmfunktioner och riktar sig till alla företag och myndigheter. Systemet är EN-54 certifierat för talsystem. Från början introducerat som standard i Europa för brandlarm, men inkluderar nu även talsystem.
Stockholm Radisson Blue hotell, före detta Strand hotell, genomgår nu en totalrenovering. Hotellet som grundades 1912 är ett av Stockholms mest anrika hotell och ligger på Blasieholmen, med utsikt över Nybroviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.