Offentliga Affärer flyttar hem

Offentliga Affärer organiseras om inom koncernen och flyttar hem till moderbolaget Hexanova Media Group AB, från att tidigare ha ingått i Hexanova Publishing AB som under längre tid haft det svårt. Detta ger på sikt fördelar för dig som läsare. Du kan fortsätta räkna med Offentliga Affärer!

Jag har talat med vår vd och ägare Urban Nilsson som uttrycker det så här:

– Vi vill renodla och utveckla den del av verksamheten som vänder sig till den offentliga förvaltningen. Det är främsta skälet till att vi väljer att ”flytta” vår tidning (Vi erbjuder redan i dag en viktig och välläst affärstidning särskilt riktad till denna läsekrets samt ett antal välbesökta konferenser, eller vad vi kallar ”årliga mötesplatser” såsom Upphandlingsdagarna, eFörvaltningsdagarna med flera. Vi räknar också med att på sikt kunna erbjuda fler tjänster till en målgrupp som vi i dag känner väl).

– Ett annat skäl är den fortsatt vikande trenden för papperstidningar.  Vårt dotterbolag som enbart sysselsatts med tidningsproduktion och fram tills nu gett ut Offentliga Affärer, på uppdrag av koncernmodern, har länge dragits med ekonomiska problem och kostat oss mycket pengar.
Vi har kämpat på, men fått konstatera att allt har sin tid och nu avvecklar vi verksamheten i dotterbolaget och tillvaratar värden i form av varumärken och annat som ägs av moderbolaget, däribland Offentliga Affärer.

Alltså inte rakt igenom positivt kanske man kan säga, men ser du några andra fördelar med detta?
– Självklart inte enbart positivt, men tanken bakom strategin att renodla och paketera de verksamheter vi bedriver med tydlig inriktning på offentlig förvaltning i samma bolag har funnits länge och i ljuset av detta ser jag många fördelar med en sådan inriktning av vår verksamhet, och det är hög tid att genomföra denna förändring nu.
Viktigaste fördelen för våra läsare är naturligtvis att tidningen blir kvar och kan utvecklas positivt i framtiden, vi ser ett flertal förbättringsmöjligheter främst inom den digitala sidan och kommer under hösten att kunna erbjuda en mer fullskalig webbtidning tillsammans med partners.

Hur ser du på framtiden för det ”nya” bolaget och tidningen?
– Inget är ju skrivet i sten, men jag tycker framtiden ser ljus ut, både konferensverksamheten och tidningen kommer att kunna dra nytta av detta, bolaget stabiliseras ytterligare på sikt och vi kommer att kunna erbjuda fler möjligheter för våra kunder och partners inom såväl den offentliga förvaltningen som leverantörer till densamma.  För tidningens del har jag redan nämnt den största fördelen, men det kommer fler, vänta bara, avslutar Urban Nilsson.
Fredrik Moback

Fotnot: Hexanova Media Group AB äger utgivningsrätten för tidningen Offentliga Affärer

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *