Politikerna har inte fattat grejen

Dr Julia Glidden gav en utblick i e-förvaltningsarbetet i Europa – och uppmanade politiker och förvaltning att öka samverkan med medborgarna.

– Verktygen finns redan, de kostar inget utöver det förändringsarbete som måste ske i era organisationer. Ta kontakt, gör era data tillgängliga och utnyttja den kompetens som ett öppet innovationsarbete kan erbjuda. Det är billigare och ger en stark användarförankring.

– Problemet är att utvecklingen går så fort att tekniken känns gammal redan när den lanseras och medborgarna är redan någon annanstans.

Julia Glidden är amerikanska med examen i International Relations från Oxford University, England. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med offentlig förvaltning i Europa kring tjänsteutveckling. Därtill är hon både forskare, konsult och anlitad utvärderingsexpert samt  talare vid internationella konferenser bl a EUs Ministerkonferens eGovernment i Polen förra året.

– Det är slående vad ointresserade politiker och beslutsfattare verkar vara av att ta till sig de nya kanalerna och öka dialogen med medborgarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *