Rally Bar – när high-tech möter enkelhet

Teknik märks som mest när den inte fungerar. I så måtto är Rally Bar en blyg viol, för den märks knappt alls. Den fungerar nämligen precis som den ska, i stort sett alltid. Rally Bar ger bild i biokvalitet, ljud som får hörselsnäckorna att dansa — och inte minst: användarvänlighet och enkelhet som gör kontorets it-tekniker sysslolös.

Hörs jag? Nu är det någon som prasslar … Ser ni min skärm? Inte? Börje, vi hör dig inte, du är mute:ad!” Året är 2022, men de flesta kan fortfarande inte genomföra ett friktionsfritt videomöte. Vi kan inte ha det så här längre. Det får vara färdig-strulat nu. Detta måste få ett slut. In på scenen skrider kontorets och distansarbetets frälsare: Rally Bar, Logitechs värsting-konferenskamera.

Kristallklar bild och krispigt ljud 

Med dagliga hybridmöten är det hög tid att mötesdeltagare som inte befinner sig i rummet får känna sig mer inkluderade än voyeurer eller avlägsna släktingar med hörselnedsättning. Med Logitechs proaktiva RightSense-teknik syns alla deltagare i rummet kristallklart, och man uppfattar tydligt vad de säger — utan störande bakgrundsljud. Det blir kort sagt ett möte som är så likt ett IRL-möte att det inte går att göra bättre idag. Även ljudet är toppklass: Mikrofonsystemet fångar rösterna i rummet och överför dem med nästan kuslig tydlighet till dem som deltar digitalt. Dessutom blir ljudet bättre ju mer utrustningen används; den AI-baserade tekniken lär sig att filtrera bort oönskade ljud, och blir på så vis bättre med tiden. 

Enkelhet: Bara att koppla in och köra

Men stopp nu, kanske någon säger. Det här skulle ju vara enkelt? Hur ska arbetsplatsens teknikfobiker, med ett krampaktigt grepp om sin Nokia 3310 och fötterna stadigt i papperstidningens och linjär-tv:ns värld, någonsin kunna hantera denna uppsjö av högteknologiska features?Svaret är: Det behöver hen inte. Och ingen annan heller. Rally Bar sköter sig i stort sett själv. Inget nytt program eller drivrutin ska laddas ner och installeras; Rally Bar är en plug-and-play-lösning som ansluts via USB till praktiskt taget vilken PC och Mac som helst, och sedan är redo att köra. Rally Bar är också effektivt skyddad mot klåfingriga besserwissers som “ska bara” och pillar och drar för att “optimera”: Alla sladdar göms nämligen prydligt på baksidan under ett lock. Det är inte bara elegant, det hindrar också att en kabel (avsiktligt eller oavsiktligt) dras ut. Den beskäftiga kollegan kommer alltså inte flytta runt Rally Bar, ändra några inställningar eller försöka koppla in den någon annanstans. 

Pris/prestanda: Inte för att skryta, men …

Okej, tänker du. Det här låter ju bra. Men vad kostar kalaset? Låt oss säga så här: Logitech Rally Bar är den mest avancerade, högteknologiska videokonferensutrustning som går att få för den här pengen. Enkelheten i installation och användning sparar massor av tid. Och tid är som bekant pengar. Bra utrustning som fungerar, helt utan “hallå, hörs jag? Jag ser er inte! Vem är det som pratar?” — det betyder effektiva möten. Med andra ord, Rally Bar är inte bara en bra affär för dig, för dina kollegor och för hela företaget; det är ditt yrkeslivs kanske bästa val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *