Regeringens vårbudget till riksdagen

I dag den 18 april lämnar regeringen över förslag till vårbudget för riksdagen att fatta beslut om. Skatten på arbete höjs – igen.

Själva satsningarna uppgår till drygt tre miljarder kronor och omfattar bland annat områdena polis, försvar och förlossningsvård, rapporterar Expressen.
Sydsvenskan pekar på högre skatt för medel- och höginkomsttagare samt sänkt skatt för pensionärer. ”Klassisk fördelningspolitik”, är privatekonomernas benämning på regeringens vårbudget. Privatekonomen Ylva Yngveson säger till Sydsvenskan att hon ”saknar satsningar mot skyhög arbetslöshet bland utrikes födda.”
Skarpa förslag i höst
Större delen av förslagen till skatteförändringarna pekar framåt mot åtgärder som kommer senare. De skarpa förslagen väntas komma i höstbudgeten inför 2018, enligt Sydsvenskan. Tidningen rapporterar också att hög- och medelinkomsttagare drabbas av höjd skatt på arbete. Orsaken är att brytpunkten för när den statliga skatten slår till, inte räknas upp med inflationen. Det är tredje året i rad som regeringen tar till den åtgärden för att finansiera utgiftsökningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *