Rusta IT-specialisterna!

I cyberkriget är IT-säkerhetsavdelningen att jämföra med ett underutrustat fältsjukhus under första världskriget. Det hävdar Christoffer Callender, Säkerhetsexpert på Intel Security.
I en debattartikel i nästa utgåva av OFFENTLIGA AFFÄRER, som utkommer i slutet av juni, pekar han på en ny rapport framtagen av Enterprise Strategy Group, där fler än 700 IT- och säkerhetsansvariga på större företag i världen delger sina erfarenheter. I genomsnitt hade varje företag genomfört 78 säkerhetsutredningar under det gångna året och fler än en fjärdedel (28%) bestod av riktade IT-attacker.

En sådan attack kan starta så enkelt som att en anställd klickar på en länk eller öppnar en fil av misstag. Ett intrång som förblir oupptäckt i dagar, veckor eller månader kan leda till obotlig skada för ett företag – i form av förlust av intellektuellt kapital, eller ett varumärke som aldrig hämtar sig.
I Sverige har vi under det senaste året sett en tydlig ökning både i intensitet och konsekvenser när det gäller riktade IT-attacker mot myndigheter, offentlig förvaltning och ledande infrastrukturföretag.
Det är dags att ge IT-specialisterna de resurser som krävs för att de ska kunna hantera den akuta säkerhetsvården och börja räkna responstiden i timmar snarare än dagens dygn, veckor och månader.
Läs hela debattartikeln i nr 3 av OFFENTLIGA AFFÄRER!
Bilden: Christoffer Callender, Säkerhetsexpert på Intel Security.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *