Så mycket kostar ett dataintrång

Det kostar i genomsnitt tio miljoner kronor och tar i snitt 47 dagar att återhämta sig fullt ut efter ett säkerhetsintrång för ett svenskt företag.
Det visar NTT Securitys nya Risk:Value Report för 2018. Rapporten omfattar totalt 1 800 respondenter i tolv länder, varav 100 svenska beslutsfattare (ej inom IT). Enligt rapporten kostar det i snitt tio miljoner kronor (1,06 miljoner dollar) för svenska företag att återhämta sig efter ett intrång. Det kan jämföras med förra årets siffror på sju miljoner kronor (847 616 dollar).
Den beräknade tiden det tar att bli helt återställd efter en attack har gått ner från 66 dagar (Risk:Value 2017) till 47 dagar. Det globala snittet ligger på 57 dagar.

Sverige attackeras mest
Sverige är ett av de mest attackerade länderna men samtidigt det land med minst antal företag med en incidenthanteringsplan (37 procent), enligt undersökningen. Av de företag som har en plan på plats är det endast 39 procent som vet vad den innehåller.
– Det är skrämmande siffror där många företag saknar rutiner och policyer vilket innebär att många svenska företag inte kommer vara beredda när en attack väl sker, säger Henrik Davidsson, försäljningschef på NTT Security, till OFFENTLIGA AFFÄRER.

Alltmer avancerade
– Attackerna blir mer avancerade och riktade mot specifika delar i organisationen. Företagen måste sätta säkerhetsfrågan högt upp på agendan, annars kan det bli en kostsam historia, inte bara finansiellt, utan även att varumärket skadas. När GDPR nu är infört är det än mer viktigare att arbeta med säkerhetsfrågorna, säger Henrik Davidsson,.
Risk:Value Report 2018 kan laddas ner på: www.nttsecurity.com/sv-se/risk-value-2018
Om NTT Security
NTT Security levererar lösningar för digital transformation. Över 1 500 säkerhetsexperter hanterar hundratusentals säkerhetsincidenter årligen på sex kontinenter. NTT Security i Norden kombinerar lokala resurser med global leveranskapacitet och erbjuder konsulttjänster, managerade tjänster och teknologilösningar. Läs mer på: www.ntt.co.jp/index_e.html .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.