Shekarabi stödjer ”hackertävling”

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data. Regeringen och ett 30-tal statliga myndigheter och organisationer samarbetar och stödjer det hela.
Tanken är att möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter med hjälp av myndigheters öppna data. Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer. Tävlingen arrangerades första gången mars 2014 och nu i helgen den 11-12 mars 2017 är det tävlingsdags igen. Plats: Kista.
Hack for Sweden 2017 är större än tidigare och stöds ekonomiskt av regeringen och civilminister Ardalan Shekarabi. Nytt för i år är att tävlingen arrangeras i eGovlabs och Stockholms universitets lokaler i Kista och att det finns en helt ny tävlingskategori – Bästa IoT-lösningen (IoT = internet of things).
Jury utser vinnare
Utmaningarna för deltagarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv men det finns också ett öppet spår. En jury utser vinnarna och Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Det delas även ut pris till Bästa visualisering/dataanalys, Bästa nytta för allmänheten, Bästa IoT-lösning samt Deltagarnas pris. Sista anmälningsdagen har redan varit (19 februari).

Över 200 anmälningar
Tävlingen arrangeras för fjärde gången och fick i år in över 200 anmälningar fördelat på 60 lag, dubbelt så många som förra året. Det ökande intresset för tävlingen beror på flera saker, enligt Angela Yong från SMHI som är projektledare för Sveriges största myndighetshackathon.
– Intresset för öppna data är stort just nu. Det gäller också internet of things (IoT) som är en ny tävlingskategori på Hack for Sweden. Till det kommer flera nya samarbetspartners, ny lokal och att tävlingen efter fyra år är etablerad, säger en mycket nöjd Angela.
Läs mer: http://hackforsweden.se/sv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *