Svensk med koll på blockchain

Han sitter som ende svensk med i en EU-grupp för en teknik som kan komma att revolutionera sättet att göra affärer på, till exempel på fastighetsmarknaden.
Det är David Suomalainen, jurist med inriktning på digitalisering på Lantmäteriet och i den egenskapen invald som medlem i EU Blockchain Observatory and Forum. I gruppen finns personer från Oxford University, London School of Economics, Deustche Bank, IBM och så – en kunnig svensk från Lantmäteriet.
David Suomalainen.
Forumets syfte är att förstå, förklara och underlätta för blockkedjetekniken inom EU. Lantmäteriet har testat tekniken för att se hur man skulle kunna digitalisera fastighetstransaktioner.
Unika digitala original
– Tanken är att det kanske ska kunna användas inom många fler områden eftersom tekniken möjliggör för unika digitala original och en väldigt säker infrastruktur för utbyte av data mellan olika aktörer, förklarar David Suomalainen.
OFFENTLIGA AFFÄRER har träffat honom och publicerar en större intervju i nr 5 av pappersutgåvan, med utgivning i december. Missa inte den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *