Svenska kommuner i fickan

Alltfler kommuner har hittat ut i mobiltelefonerna och erbjuder appar för olika tjänster. Vissa utvecklar egna men drygt 120 kommuner har idagsläget anslutit sig till samlingsappen Svenska kommuner.

Appen Svenska Kommuner erbjuder nyheter, evenemangsinformation och praktiskt medborgarinformation direkt till din iPhone, iPad eller Android. Appen har utvecklats av företaget Westure AB tillsammans med ett antal deltagande kommuner.

– Vi hade en kollega på jobbet som var i en annan kommun och skulle ha tag i en vårdcentral relativt omgående men det var inte det lättaste att hitta. Då fick vi en liten idé att vi skulle bygga ihop egentligen alla kommuner i hela Sverige, säger skaparen Robert Benckert till Sveriges Radio Dalanytt.

Westure räknar med att allt fler kommuner kommer att ansluta sig till tjänsten. En av kommunerna som beslutade sig för att gå med under sommaren var Upplands Bro.

– Vi ser mobilappen som ett komplement till kommunens hemsida, ett verktyg för att alltid vara nära tillhands för våra medborgar, brukare och andra intressenter. Vi vill att det i alla lägen ska vara enkelt att till exempel få information om roliga aktiviteter, nyheter men också få tillgång till viktiga kontaktvägar, säger Karl-Erik Lindholm , tf kommundirektör i Upplands Bro.

Appen innehåller kalenderhändelser, kontaktuppgifter och öppettider, nyheter från kommunen och kommuninformation. Under hösten kommer appen att uppdateras med fler funktioner till exempel erbjudanden och felrapportering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *