Textila mattor


Försvarets materielverk har nu tecknat nya statliga ramavtal avseende Textila mattor.

Nytt ramavtalavseende Textila mattor trädde i kraft den 1 mars 2010 och gäller i första hand fram till och med 2012-02-29. Ramavtalets totala giltighetstid kan maximalt bli 48 månader.
FMV uppskattar att omsättningen per år under avtalsperioden kommer att ligga på ungefär samma nivå som under 2009, det vill säga cirka 5 miljoner kronor.

Detta ramavtalsområde omfattar:
• Textila mattor med lugg för offentliga utrymmen
• Textila mattor utan lugg för offentliga utrymmen
• Textila mattplattor för offentliga utrymmen

Ramavtalsansvarig myndighet Försvarets materielverk, FMV

Kontaktperson
Anna Söderholm
Projektledare
Tel:08-782 5954
E-post: anna.soderholm@fmv.se


Förnyad konkurrensutsättning

Avropsrutinen för detta ramavtal är en förnyad konkurrensutsättning. Detta innebär att du ska fråga alla leverantörer inom aktuellt område.


Dagens textila mattor är mycket bättre än sina föregångare

Textilmatta används idag oftast som ett synonymt ord till heltäckningsmatta. En heltäckningsmatta är tillverkad (vävd eller tuftad) av ett textilt material som antingen är ull, någon sorts syntetfiber eller en blandning.

Jämfört med andra golvmaterial har moderna heltäckningsmattor en rad överlägsna egenskaper som man lätt glömmer bort. De är mer smutsavvisande, ger ingen statisk elektricitet och är lätta att göra rena. Heltäckningsmattan är ett bra inredningsmaterial med många möjligheter och kombinationer.

– Textila mattor provas enligt FMV:s tekniska skall-krav och klassificeras enligt det internationalla klassificeringssystem med symboler som används av mattillverkarna. Det kan vara svårt som kund att sätta pris på mattor eftersom de är beroende av rummets utformning, mattans ändamål och typ av kantning av mattan. Därför har detta avtal avropsordningen förnyad konkurrensutsättning och leverantörerna får räkna på priset baserat på myndigheternas behov och önskemål.

Funktionskraven kan ju variera om mattan ska användas i till exempel en korridor med mycket gångtrafik och därmed ökad risk för slitage eller om mattan ska vara mer dekorativ. Sedan kan man ställa olika tekniska funktionskrav och miljökrav, till exempel på mattans förmåga att absorbera ljud, motståndskraft mot brand och att mattan inte ska vara allergiframkallande eller innehålla några farliga ämnen samt klarar av slitage från kontorsarbetsstolar, säger Anna Söderholm, projektledare Statliga Ramavtal Möbler vid FMV.

Mer information runt ramavtalet finns på www.avropa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *