Trevlig sommar önskar vi läsarna!

Almedalsveckan i Visby hade under normala omständigheter varit arenan för OFFENTLIGA AFFÄRER och Hexanova Events under den kommande veckan. Ett digert  program skulle ha gått av stapeln. Vi vet alla varför det inte kunde genomföras.

Nu återstår för oss att ändå önska alla läsare, medarbetare och kunder en riktigt trevlig sommar!

Vi tar paus till i augusti, då vi är tillbaka. Och förhoppningsvis kan Almedalsveckan arrangeras nästa sommar. Veckan i Visby har under många år varit en årlig tilldragelse för möten, mingel, diskussioner och politiska utspel. Coronapandemin satte stopp för den sortens event men samtidigt uppstod ett tillfälle till eftertanke och reflektion.

Almedalen i Visby.

Halverad vecka?
Hur ska Almedalsveckan se ut i framtiden? I början av juni kom ett utspel om att halvera veckan och tidigarelägga den med en vecka. Tanken är också att två partier per dag ska inta scenen, inte ett enda per dag som nu. Idéerna fördes fram av de politiska partierna till organisatörerna vid ett möte, enligt tidningen Resumé.

– Det finns en bred majoritet bland partierna för förslaget, förklarade socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad, som för övrigt medverkat i Hexanovas och OFFENTLIGA AFFÄRERS tält i Almedalen tidigare år. Då som medarbetare i Gaia Leadership.

 Lena Rådström Baastad.

Gotland vill behålla
Enligt fPlus (som refererar till TT) råder dock delade meningar om huruvida Almedalsveckan i Visby ska kortas från åtta till fyra dagar. Politikerna på Gotland vill behålla veckan i sin nuvarande form och inte göra några förändringar förrän under nästa mandatperiod, alltså 2023.

Flera riksdagspartier menar dock att veckan har blivit för dyr för partierna. Plus att många deltagare väljer att åka hem mitt i veckan.

– Redan nu är det svårt att hålla i gång intresset under hela veckan. På onsdagen ebbar det ut, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Siktar på nästa år
Hur det blir får framtiden utvisa. Nu får vi gilla läget och sikta på nästa års arrangemang i Visby. Samt puffa för höstens spännande och intressanta arrangemang som förhoppningsvis kan genomföras som planerat.

Läs mer, klicka och anmäl dig gärna till något av följande:

Trygg & Säker

eFörvaltningsdagarna

Välfärdsdagarna

Publikom


Louise Strand, servicedirektör, Malmö stad,
tog emot priset Handslaget under en tidigare
Almedals
vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.